PILATES INDIVIDUAL

 

El mètode Pilates és un sistema de entrenament físic encarat tant a la prevenció com al tractament de patologies comunes (esportives, posturals, degeneratives, etc).

Els seus inicis foren a Alemanya, de la mà de Joseph Pilates (1883-1967), posteriorment va evolucionar a EEUU. En l’actualitat es considera un tipus de gimnàstica correctiva i terapèutica que integra tant beneficis físics com psicosocials.

Els principals objectiu de les sessions s’enfoquen a:

  • Millorar el control dels moviments de cos (coordinació, agilitat).
  • Prevenir sobrecàrregues musculars, dolors articulars, etc.
  • Millorar la flexibilitat i la força muscular.
  • Reeducar la postura i integrar els moviments funcionals.

Al nostre centre us oferim sessions individuals dirigides per una fisioterapeuta formada en el mètode Pilates, on es realitza una valoració de les necessitats de cada persona, respectant les limitacions individuals. Això permet a la persona realitzar els exercicis amb una atenció plena i atendre les sensacions que li transmet el cos, comentant en cada moment amb la fisioterapeuta qualsevol dubte que pugui sorgir durant la sessió.

 

REEDUCACIÓ POSTURAL

 

La reeducació de la postura és de vital importància per complementar un bon treball de fisioteràpia, ens ajuda a identificar i reconèixer el bon funcionament del cos, recuperant la força i la flexibilitat, l’amplitud funcional del moviment i la coordinació.

Es realitza bàsicament amb un treball actiu, conscient i de concentració per part del pacient, a través de la respiració i de les cadenes musculars que connecten totes les parts del nostre cos.