DRENATGE LIMFÀTIC

 

El drenatge limfàtic és una varietat de massatge que estimula el sistema limfàtic a través de moviments suaus, lents i molt específics, que ha de ser practicat per un professional amb una formació específica en el tema.

El sistema limfàtic és una part integral del sistema circulatori, igual com la circulació venosa o arterial, però constituït per la limfa, líquid transparent que prové de la sang i retorna a la sang a través d’una xarxa de conductes, els vasos limfàtics. El sistema limfàtic compleix 3 funcions bàsiques: immunològica (depuració), recuperadora (retorna a la sang proteïnes que no s’han utilitzat) i transportadora de grasses (porta a la sang les grasses absorbides pel intestí prim).

Indicacions: Edemes del postoperatori, retenció de líquids, en cas d’engrossiment del braç en les cirurgies de càncer de mama (limfedema), restrenyiment crònic, cel·lulitis com a tractament d’ajuda, tractament postoperatori en liposucció ( per baixar la inflamació i eliminar els restos de cèl·lules mortes i grasses que han quedat sota la pell), etc.