GIMNÀSTICA CORRECTIVA

 

Possibles candidats:

 • Persones amb problemes de lumbàlgies i cervicàlgies repetitives, amb escoliosis o osteoporosis.
 • Persones que vulguin millorar la seva postura tant a la feina com al seu dia a dia.

La gimnàstica correctiva és una pràctica corporal basada en un conjunt d’exercicis, moviments i estiraments suaus, que tenen com a objectiu recuperar la mobilitat natural del cos, millorar la postura i alleujar el dolor mitjançant un treball de reequilibri a través de les cadenes musculars i articulars del nostre organisme. Els exercicis realitzats amb una respiració adequada i amb plena consciència ens ajudaran a detectar i corregir la col·locació postural, que proporciona la base correcta i indispensable per la nostra activitat diària.

 

GIMNÀSTICA HIPOPRESSIVA

 

És tracta d’un mètode d’entrenament, i de tractament postural i respiratori progressiu. Són exercicis realitzats en posicions específiques i amb una correcció continua de la postura corporal.

L’objectiu és aconseguir tonificar i reprogramar la musculatura, en molts casos debilitada, que forma la faixa abdominal i pèlvica. El seu funcionament es a través del que denominem “gest hipopressiu”.

Els exercicis hipopressius faciliten la tonificació de la faixa abdominal i pèlvica, a l’exercitar la musculatura, reduint a la vegada la pressió intraabdominal mitjançant l’elevació del diafragma durant la apnea inspiratòria, sense posar en risc la integritat dels teixits del sòl de la pelvis.

 

PILATES JOVE

 

Possibles candidates:

 • Noies que volen començar a cuidar-se i no troben una disciplina esportiva adequada a les seves condicions (i tampoc poden, per edat inscriure’s en un gimnàs).
 • Realitzen algun esport que requereix un esta de forma exigent i necessiten una activitat complementaria que les ajudi a equilibrar el seu cos.
 • Han sofert algun episodi de mal d’esquena i se’ls recomana un reforç específic de la zona abdominal-lumbar i millores en el seu control postural (durant aquesta etapa de creixement tots els canvis que realitza el cos poden suposar alteracions de la postura, mals d’esquena).
 • Volen disposar d’un espai on sentir-se còmodes per a fer activitat física (sense més gent al voltant, grups tancats de noies de la mateixa edat).

Aquest mètode pretén una millora de la força i la flexibilitat muscular mitjançant un aprenentatge funcional dels moviments del cos. Reeduca la postura, afavoreix l’equilibri estructural del cos, augmenta el metabolisme.

Tenint en compte les necessitats i els interessos de les adolescents hem dissenyat classes de Pilates on s’assoleixin els beneficis propis del mètode, en un ambient exclusiu per al grup i amb un rol més dinàmic i distret. Fer Pilates no ha de ser avorrit!

Què fem a Pilates?

 • Exercicis amb auto-càrrega (propi pes del cos) o amb algun material tipus banda elàstica, pilota, corró (FoamRoller).
 • Activem musculatura abdominal-lumbar (Músculs que funcionen com a faixa natural: Power House o CORE).
 • Es busca el control de l’estabilització de la columna vertebral.
 • Es treballa la coordinació de moviments de les extremitats inferiors i superiors.
 • Es pauta el control de la respiració (inhalació pel nas, buidat complet per la boca).
 • Sempre existeixen adaptacions i progressions d’intensitat per a tots els exercicis.

 

PILATES PER A ADULTS

 

És una activitat en grups reduïts on posem a la pràctica el que s’ha après a les sessions individuals de Pilates, es recomana haver-ne realitzat alguna abans d’entrar al grup, en el cas de no conèixer el mètode de treball. Es tenen en compte les necessitats del grup i es treballa amb una varietat d’exercicis que ens permeten aconseguir l’entrenament del cos de forma progressiva i constant, 2 vegades a la setmana, per notar canvis físics, en la postura i en les activitats del dia a dia.